Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
 

Για ουσιαστική στήριξη των οικογενειών παιδιών με ΔΕΥ-Υ δεσμεύτηκε ο Γ. Πατούλης

Αναρτήθηκε: 21.01.2019

Την αμέριστη και ουσιαστική στήριξή του σε όλες τις οικογένειες των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) στην Περιφέρεια Αττικής και όλη την χώρα, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παράσχει, και μάλιστα εντατικότερα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σε ειδική ημερίδα που παραβρέθηκε για την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδιά με ΔΕΠ-Υ, η οποία  διοργανώθηκε από την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi στα πλαίσια του Μoney Show.

Ο κ.  Πατούλης τόνισε τα ιδιαίτερα ταλέντα και τα χαρακτηριστικά χαρισματικότητας που τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής κρύβουν, και πολύ συχνά «φυλακίζουν» στην μετέπειτα ζωή τους, λόγω της άγνοιας που σήμερα σκεπάζει την διαδραστικότητα μεταξύ παιδιών– γονέων- γιατρών και δασκάλων, αφού η επιστημονική έρευνα μόλις τώρα αναδεικνύει τους υγιέστερους και φιλικότερους τρόπους που συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτών των παιδιών.

«Το φαινόμενο που διογκώνεται διαρκώς στην κοινωνία μας, την ελληνική, και διεθνώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί και μάλιστα δημιουργικά, με την συστηματική ενημέρωση των γονέων αλλά και των παιδαγωγών οι οποίοι όπως έχει αποδειχθεί,  είναι οι πρώτοι, πριν τους γονείς, που μπορούν να ανιχνεύσουν εάν η συμπεριφορά ενός παιδιού μπορεί να παραπέμψει στην εκδήλωση της συγκεκριμένης διαταραχής» τόνισε ο κ. Πατούλης, και επεσήμανε ότι «μέσα από την καθημερινή συναναστροφή με το παιδί και την παρατήρηση της συμπεριφοράς του στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και νωρίτερα από τα χρόνια του νηπίου ή και προνηπίου, η προσωπικότητα και  διάπλαση της εγκεφαλικής ανάπτυξης των παιδιών αυτών  μαζί και το ταλέντο τους, μπορούν να διασωθούν εγκαίρως».

Οι εδικοί επιστήμονες προέτρεψαν τον κ. Πατούλη να συνδράμει στην υιοθέτηση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος που βοηθά στην ανίχνευση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ από την ηλικία των 4,5 ετών, και ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την επιστημονική αυτή οδηγία μέσα από την απορρόφηση ειδικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κάθε γωνιά της Αττικής, ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα παιδιά με ΔΕΠΥ και τις οικογένειες τους.  

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος