Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
 

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους κανόνες κατάρτισης των δασικών χαρτών, ζητούν Περιφέρεια και ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Αναρτήθηκε: 21.01.2019

Τη διαμόρφωση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά για τους κανόνες που διέπουν την κατάρτιση των δασικών χαρτών, με τρόπο που δεν θα απαξιώνει και δεν θα δεσμεύει την ιδιωτική περιουσία, πρότειναν  κατά την κοινή συνεδρίαση το  περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου και η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου που  πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, σήμερα στο ΕΒΕΑ, στην Αθήνα, παρόντος και του καθ΄ ύληιν αρμοδίου αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, με αποκλειστικό θέμα τον “Συντονισμό δράσεων για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών από τον κίνδυνο κατάρτισης των δασικών χαρτών, με ένταξη σε αυτούς και αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων”, παρουσιάστηκαν αναλυτικά και αναδείχθηκαν σε όλο το εύρος τους οι σοβαρότατες επιπτώσεις που θα επιφέρει στα νησιά  η εφαρμογή του ΠΔ 32/2016 και ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου , με τρόπο που δεν θα απαξιώνει την ιδιωτική περιουσία στα νησιά των οποίων οι δασικοί χάρτες δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη, αλλά και θα θεραπεύει τις τεράστιες αδικίες στα νησιά, για τα οποία οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν ήδη.

Στην πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου,  συμφώνησε –  αν και από διαφορετική αφετηρία –  και ο αν. υπουργός. Αποφασίστηκε να συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή που θα εκπονήσει την τελική πρόταση, η οποία θα κατατεθεί εντός πολύ σφιχτού χρονοδιαγράμματος. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει στην επιτροπή αυτή με τρία μέλη, ένα πολιτικό πρόσωπο, ένα μηχανικό και έναν νομικό.

Το “παρών” στην κοινή συνεδρίαση περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου έδωσαν, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  Σωκράτης Φάμελλος,  οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός, οι βουλευτές Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Γιάννης Βρούτσης,.

Παρέστησαν επίσης οι κάτωθι δήμαρχοι νησιών του Νοτίου Αιγαίου:

Ανάφης , Ιάκωβος  Ρούσσος

Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης 

Θήρας, Νίκος Ζώρζος

Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής

Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρος

Κέας, Γιάννης Ευαγγέλου

Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης

Λειψών, Φώτης Μάγγος

Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας

Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης

Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς

Νάξου, Μανώλης Μαργαρίτης

Πάρου, Μάρκος Κωβαίος

Πάτμου, Γρηγόρης Στόικος

Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος

Σερίφου, Αντώνης Αντωνάκης

Σύρου, Γιώργος Μαραγκός

Χάλκης, Μιχάλης Πατρός

Εκ μέρους των εμπλεκομένων φορέων , παρέστησαν οι:

Γιώργος Στασινός,  Πρόεδρος του ΤΕΕ,

Αντώνης Μέγγουλης, Διευθυντής της ΕΣΕΕ

Αντώνης Γιαννικουρής, Πρόεδρος του ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου,

Μαρίζα Χατζηλαζάρου , Πρόεδρος  Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου

Γιάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Άρια Χαραλαμπίδη, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος