Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
 

Δήμος Ηρακλείου: Στα εγκαίνια της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019»

Αναρτήθηκε: 18.01.2019

Στα επίσημα εγκαίνια των εκδηλώσεων για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019», στο Πλόβντιβ  της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Gian Andrea Garancini παρευρέθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, καλεσμένος του Δημάρχου του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) Ιβάν Τότεβ, ο οποίος είχε  επισκεφθεί το Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2018.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήταν ο μόνος από την Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια.

Ο κ. Garancini είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Τότεβ, για να θέματα στα οποία οι δύο Δήμοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η παιδεία. Συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου να συμμετάσχει   στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, πιθανότατα μετά το Πάσχα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου είχε συνάντηση και με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρία Γκαμπριέλ, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι ο Ευρωπαϊκός  Οργανισμός ENISA θα παραμείνει στο Ηράκλειο, με κλιμάκιο 5 έως 10 υπαλλήλων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος