Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020
 

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: 9.030 προσλήψεις στο Δημόσιο τη νέα χρονιά

Αναρτήθηκε: 07.01.2019

Τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2019 ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι στις 9.030  προσλήψεις δεν προσμετρούν οι περίπου 7.700  προσλήψεις που θα γίνουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην Ειδική Αγωγή.

Ειδικότερα μιλώντας η κ. Ξενογιαννακοπούλου στην ΕΡΤ τόνισε ότι τη νέα χρονιά οι προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο θα ανέλθουν στις 9.030, καθώς μετά τη συγκέντρωση  των στοιχείων από τις υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχος είναι ο αριθμός όσων αποχώρησαν από τη δημόσια διοίκηση το 2018.  Εξήγησε επίσης ότι στον παραπάνω αριθμό δεν συνυπολογίζονται οι 3.200 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 στην Ειδική  Αγωγή, καθώς αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του δημοσιονομικού περιθωρίου που έχει κατοχυρώσει η χώρα.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι οι προσλήψεις είναι ουδέτερες δημοσινομικά, καθώς με βάση τον κανόνα 1:1 που ισχύει από φέτος, γίνεται μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, ενώ πρόσθεσε ότι  οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης είχαν υψηλότερο κόστος σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους. Επίσης διευκρίνισε ότι  όλες οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω  ΑΣΕΠ και ότι δεν αποτελούν προεκλογικές τακτοποιήσεις, αλλά καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Η ίδια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ η χώρα κατόρθωσε να βγει από τα μνημόνια, «επιχειρεί να μας γυρίσει με το πρόγραμμά της στην πιο αυστηρή μνημονιακή περίοδο»

Δήλωσε συγκεκριμένα ότι, αν εφαρμοζόταν ο κανόνας 1:5 που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, από τις 9000 μόνο οι 1800 θα μπορούσαν να γίνουν. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι καλύπτονται μόνο οι πάγιες ανελαστικές ανάγκες του δημοσίου των στρατιωτικών σχολών και των σωμάτων ασφαλείας, χωρίς να είναι δυνατή καμία πρόσληψη γιατρού ή δασκάλου.

Αυτά είναι καθαρά διλήμματα που θα τεθούν. Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια δημόσια διοίκηση μοχλό ανάπτυξης και πυλώνα του κοινωνικού κράτους ή στην επέλαση ιδιωτικών κρατικοδίαιτων συμφερόντων εις βάρος του δημοσίου, με ανασφαλείς θέσεις εργασίας και με αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες προς τον πολίτη. Σε κάθε περίπτωση οι προσλήψεις αφορούν βασικές ανάγκες του δημοσίου και θα γίνουν όλες με διαδικασίες ΑΣΕΠ».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος