Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
 

Ιταλική κυβέρνηση: Ο νόμος για τη μετανάστευση και την ασφάλεια πρέπει να τύχει σεβασμού

Αναρτήθηκε: 04.01.2019

Τη διάθεση να συναντήσει τους δημάρχους που διαφωνούν με το νόμο για τη μετανάστευση, αφήνει να διαρρεύσει η  κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Ωστόσο, όπως  άφησαν να διαρρεύσει πηγές της προεδρίας της κυβέρνησης της Ρώμης, επαναλαμβάνει ότι ο νόμος για τη μετανάστευση και την ασφάλεια πρέπει να τύχει σεβασμού και μια  συνάντηση πρέπει να χρησιμεύσει για να αποσαφηνιστούν οι διάφορες λεπτομέρειες του νόμου.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι ο νόμος για την ασφάλεια κρίθηκε συνταγματικός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι, κατά συνέπεια, η μη εφαρμογή των μέτρων του, θα ισοδυναμούσε με παραβίασή τους.

Η όλη σύγκρουση αφορά το μέρος του νόμου που ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο που έχουν λάβει άδεια παραμονής, δεν δικαιούνται παροχή ταυτοτήτων από τους δήμους της χώρας (όπως γινόταν μέχρι τώρα) και ούτε πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας,

Στους δημάρχους του Παλέρμο και της Νάπολης, οι οποίοι εξεδήλωσαν πρώτοι την αντίθεσή τους, προστέθηκαν εκείνοι της Πάρμα, της Φλωρεντίας και του Μιλάνου. Πρόκειται για κεντροαριστερούς δημάρχους, αλλά και για πολιτικούς που προέρχονται από θητεία στον χώρο των Πέντε Αστέρων, όπως στην περίπτωση της Πάρμα.

Στην Σικελία, δε, και το κίνημα Πέντε Αστέρων, που συγκυβερνά την χώρα με την Λέγκα, κατέκρινε τον συγκεκριμένο κανονισμό. Ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, όμως, Ματτέο Σαλβίνι, προς το παρόν δεν θέλησε να κάνει «βήμα πίσω» και αντίθετα, κάλεσε όσους δημάρχους δεν συμφωνούν με τον νέο νόμο για την ασφάλεια και την μετανάστευση, να παραιτηθούν.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος