Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
 

Αλλάζουν όλα τα ρολόγια ύδρευσης στο Μαλεβίζι με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος

Αναρτήθηκε: 01.01.2019

Μια νέα χρηματοδότηση κατάφερε και πέτυχε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, η οποία ενέταξε στο πρόγραμμα Φιλόδημος της αντικατάσταση όλων των υδρομέτρων του Δήμου Μαλεβιζίου, με νέα «έξυπνα», ασύρματα ρολόγια, προϋπολογισμού 2.892.885 ευρώ.

Έχοντας έτοιμη και ώριμη την μελέτη, άδραξε άμεσα την ευκαιρία χρηματοδότησης που το πρόγραμμα Φιλόδημος παρείχε και υλοποιεί ένα μέτρο που χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των δημοτών, συμβάλει στην εξοικονόμηση νερού από διαρροές, στην προστασία από νερό-κλοπές και στην άμεση ειδοποίηση της ΔΕΥΑΜ για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στο υδρόμετρο.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί πιλοτικά 700 «έξυπνα» υδρόμετρα μέσω του προγράμματος INTERREG (SMARTWATER 2020), προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και με το νέο αυτό πρόγραμμα, θα υπάρξει αντικατάσταση στο σύνολο των υδρομέτρων του Δήμου Μαλεβιζίου.

Παράλληλα, προχωράει και η συνεργασία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνα (Ι.Τ.Ε.), με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες του Μαλεβιζίου μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την μεταφορά δεδομένων μέσω GPRS από τα νέα ασύρματα υδρόμετρα προς το εγκατεστημένο σύστημα Τηλε-ελέγχου και Τηλεχειρισμού των δικτύων, αλλά και στα υπολογιστικά προγράμματα παρακολούθησης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.. Μια διαδικασία που εντάσσεται στο πλάνο δράσεων του προγράμματος INTERREG (SMARTWATER 2020) που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και αναμένεται να γίνει μέσω ειδικού αλγόριθμου που έχει εξελίξει το Ι.Τ.Ε.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος