Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
 

Σέρρες: Φάρμακα σε εκατοντάδες αδύναμους πολίτες από το Δήμο και το Φαρμακευτικό Σύλλογο

Αναρτήθηκε: 23.12.2018

Σε περισσότερους από 400 κοινωνικά αδύναμους πολίτες  των Σερρών, μοίρασε φάρμακα ο Δήμος σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της περιοχής.

Με αφορμή την κοινωνική δράση , ο δήμος Σερρών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στην αλληλεγγύη και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών των Σερρών, να  προσφέρουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, φάρμακα  τα οποία δεν τα χρειάζονται και  δεν έχουν λήξει, με στόχο να τα χρησιμοποιήσουν όσοι τα χρειάζονται και δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

«Από την αρχή της σύστασης έως και σήμερα το Κοινωνικό Φαρμακείο βοηθάει όχι μόνο συμπολίτες μας αλλά και στέλνει φάρμακα και σε νοσοκομεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια στον Φαρμακευτικό Σύλλογο ο οποίος είναι η “ψυχή” του Κοινωνικού Φαρμακείου, στον νυν Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρη Μερετούδη καθώς και στην πρώην Αντιδήμαρχο Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιαννίδου”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης .

“Σήμερα το κοινωνικό φαρμακείο είναι πιο οργανωμένο από ποτέ καθώς διαθέτει πτυχιούχο φαρμακοποιό, πτυχιούχο βοηθό φαρμακείου οι οποίοι εξασφαλίζουν τη σωστή διαλογή και έτσι εξασφαλίζεται η πάγια επαγγελματική μας προϋπόθεση ότι το φάρμακο πρέπει πάντοτε να δίνεται από χέρι φαρμακοποιού. Το Κοινωνικό Φαρμακείο συγκεντρώνει περίπου 500 σκευάσματα και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση ανήμπορους συμπολίτες μας αλλά και δομές όπως: Σωφρονιστικά ιδρύματα νομού Σερρών, Γηροκομείο Σιδηροκάστρου, Γηροκομείο της “Κωστοπούλειο Στέγης”, δομές προσφύγων, φαρμακείο Νοσοκομείου Σερρών, το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, τους Γιατρούς του Κόσμου, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών κ.α, όπως είπε ο πρόεδρος  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος