Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Ο δήμος Ορεστιάδας συμμετέχει στο έργο GreeTHIS

Αναρτήθηκε: 17.12.2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Βάρνα της Βουλγαρίας η πρώτη συνάντηση τουνέου έργου GreeTHIS, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Ορεστιάδας εκπροσωπώντας τηνΕλλάδα.

Το έργο έχει στο επίκεντρο τον δημότη Ορεστιάδας και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας μέσα από δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε κτίρια δημόσιας χρήσης και τουριστικής αξιοποίησης του ιστορικού, πολιτιστικού και πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής με ψηφιακά και άλλα εργαλεία.

Πρόκειται για την πρώτη ενταγμένη δράση του δήμου Ορεστιάδας σε συγχρηματοδοτούμενο κατά 92% πρόγραμμα από την Ε.Ε., με ευρύτερα αναπτυξιακή και γεωστρατηγική σημασία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τις συνορεύουσες με αυτήν περιοχές.

Το έργο εντάχθηκε με προϋπολογισμό  1.105.080,96 ευρώ και διάρκεια τριάντα(30) μήνες, επιτρέποντας έτσι την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη τωνυφιστάμενων υποδομών στην επικράτεια του δήμου.

Στην καθοριστικής σημασίας πρώτη συνάντηση ο δήμος Ορεστιάδας εκπροσωπήθηκε ενεργά τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου να μεγιστοποιήσει και να επενδύσει περαιτέρω τα οφέλη από την συμμετοχή στη συγκεκριμένη συνεργασία με άλλες πέντε  χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί, εξάλλου, ότι η μια εκ των τριών χρηματοδοτούμενων επενδύσεων του έργου διεκδικήθηκε με επιτυχία να είναι στην Ορεστιάδα, όπως και ότι στον δήμο Ορεστιάδας ανατέθηκε ο ρόλος του συντονιστή φορέα σε μια ακόμη κομβικής σημασίας δράση για την επιτυχή υλοποίηση και έκβαση του έργου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος