Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
 

Δήμος Λέσβου: Επίσκεψη του Manuel Bessler, επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας στο δήμο

Αναρτήθηκε: 06.12.2018

Με τον κ. Manuel Bessler, επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας, τον υπεύθυνο προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Dieter Dreyer, την ειδική συνεργάτη του Γ.Γ μετανάστευσης Ελβετίας καθώς και τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Olaf Kjelsen, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μας, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η Δημαρχεύουσα Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη.

Η Αντιδήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε στη Λέσβο, εξέθεσε στον Πρέσβη τα ζητήματα που αφορούν το νησί μας, ανέλυσε όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου και συζήτησε μαζί τους διάφορα ζητήματα.

Ο κ. Bessler, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Ελβετίας αναφορικά με την διαχείριση των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη, με επίκεντρο την δωρεά χρηματικού ποσού από το Ελβετικό κράτος στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η κα Αντωνέλλη, ευχαρίστησε τον κ. Bessler για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε, όμως,  ότι «οι ανθρωπιστικές κρίσεις δεν λύνονται μόνο με χρήματα, αλλά αναλαμβάνοντας την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα ξεχωριστά. Συνεπώς, αν και η χρηματοδότηση είναι μια σημαντική πρωτοβουλία και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό, θα προτιμούσαμε αντί αυτού να δεχόσασταν στην Ελβετία όσα περισσότερα ασυνόδευτα ανήλικα μπορείτε, δίνοντας ελπίδα και διέξοδο σε μικρά παιδιά που βιώνουν εντελώς μόνα τον ξεριζωμό

Ο Ελβετός Πρέσβης κ. Olaf Kjelsen, με τη σειρά του, ευχαρίστησε την κα Αντωνέλλη για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, που όπως είπε, τον βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και να μπορέσει να κατευθύνει την βοήθεια της χώρας του εκεί όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Αντιδήμαρχος πρόσφερε στους  κ.Kjelsen, Bessler  και στους συνεργάτες τους εκδόσεις με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος