Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
 

Δήμος Αλίμου: «Από τον Άλιμο με Θέα – Αποκαλυπτήρια γλυπτού και εικαστική έκθεση

Αναρτήθηκε: 06.12.2018

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνουν στον Δήμο Αλίμου τα αποκαλυπτήρια του «Ομήρου», μιας σύνθεσης από μπετόν του καταξιωμένου γλύπτη και ζωγράφου Γκάγκικ Αλτουνιάν. Η τελετή θα αρχίσει στις 7μ.μ., στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και λεωφόρου Ιωνίας.

Μετά τα αποκαλυπτήρια οι παριστάμενοι μαζί με τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη θα κατευθυνθούν πεζή προς το Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Ιωνίας 96), όπου θα πραγματοποιηθούν στις 8μ.μ. τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης «Από τον Άλιμο με θέα» – Η Νεοελληνική Ζωγραφική από τον Γύζη στον Μόραλη.

Πρόκειται για ένα πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με έργα των Γύζη, Λύτρα, Ιακωβίδη, Βολανάκη, Αλταμούρα, Παρθένη, Μόραλη, Βασιλείου, Μυταρά, Φασιανού κ.ά.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2019 με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10π.μ. – 9μ.μ. & Σάββατο 5 – 9μ.μ.

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει ο κριτικός και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, κύριος Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής των εγκαινίων, ενώ θα ξεναγήσει δωρεάν το κοινό στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.

Ένα ακόμη βήμα προς την ίδρυση της Δημοτικής μας Πινακοθήκης. Επειδή ο Άλιμός μας διέθετε και διαθέτει θέα, δηλαδή ανοιχτούς ορίζοντες και αγάπη για τον πολιτισμό.

 

Σας περιμένουμε!

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος