Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Ενεργοποίηση Μνημονίου Συνεργασίας της ΓΓΠΠ με το ΙΓΜΕ στη Λέσβο και τη Ζάκυνθο

Αναρτήθηκε: 26.11.2018

Την πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης από την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ στον οικισμό του Πλωμαρίου στη Λέσβο και στην δημοτική ενότητα Αρτεμησίων Ζακύνθου ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  Γ. Ταφύλλης στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το ΙΓΜΕ.

Ειδικότερα ζητά τεχνικογεωλογική αναγνώριση:

  • στον οικισμό του Πλωμαρίου, της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου του Δήμου Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου,  με σκοπό την εκτίμηση της επικινδυνότητας από την πτώση μεγάλου όγκου βραχωδών υλικών, που αποσπάστηκαν από κατακόρυφο βραχώδες πρανές, για τις παρακείμενες κατασκευές (κατοικίες, οδικό δίκτυο και συνοδά έργα) και
  • στη δημοτική οδό Αγίας Μαρίνας προς Γύρι στην περιοχή Λαγκάδα της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας, της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμησίων του Δήμου Ζακύνθου, με σκοπό την εκτίμηση της επικινδυνότητας, λόγω αποκολλήσεων βράχων, για τις παρακείμενες κατασκευές (κατοικίες, οδικό δίκτυο και συνοδά έργα), αντίστοιχα.

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο δήμος Ζακύνθου μπορούν να έχουν εντός 24 έως 36 ωρών εισήγηση από το ΙΓΜΕ, σχετικά με την επικινδυνότητα του φαινομένου και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων κατασκευών της περιοχής, συνοδευόμενη από πρόταση μέτρων, με στόχο τον άμεσο περιορισμό των επιπτώσεων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος