Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Συνάντηση Δ. Καφαντάρη με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη

Αναρτήθηκε: 23.11.2018

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη καθώς και το υδατοδρόμιο της Πύλου, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης που έγινε  μετά από πρωτοβουλία τους, ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και  ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής , με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δέδε.

Η υλοποίηση των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων αποτελεί  ξεκάθαρα κύριο στόχο της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι για ακόμα μία φορά διεκδικούν όσα αξίζουν στον τόπο τους.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι για το δρόμο Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι μελέτες, ενώ  εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 το έργο θα δημοπρατηθεί. Όσο για το αεροδρόμιο σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλό στάδιο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης  για την αναβάθμισή του, ως Διεθνές αεροδρόμιο με ΣΔΙΤ . Επίσης έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το υδατοδρόμιο της Πύλου η οποία  προσφέρει φυσική προστασία και έτσι θα δοθεί προτεραιότητα μεταξύ άλλων.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις υπογράμμισε: «Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας και η υλοποίηση του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη δεν μπορούν να περιμένουν άλλο . Επιβάλλεται λοιπόν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν αυτά τα έργα, που θα κάνουν τη Μεσσηνία και κατ’ επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό. Συνεχίζουμε όλοι μας τον αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση διεκδικώντας όσα πραγματικά μας αξίζουν».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος