Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
 

Αντίθετος ο δήμος Ιλίου στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Αναρτήθηκε: 22.11.2018

Την αντίθεσή του εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και καταδικάζει «κάθε είδους μεθοδεύσεις, από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες αποκλείουν τον δήμο Ιλίου από συζητήσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τέτοιου μεγέθους, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν εντός των διοικητικών του ορίων».

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Οι εν κρυπτώ μεθοδεύσεις του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών & Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων & Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου, είναι καταδικαστέες και προσβάλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Δήμου Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος.

Η σχετική πρόταση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Φορέα και μάλιστα χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αφήνει περιθώρια πολλών διαφορετικών ερμηνειών και μέσα σε αυτή διαφαίνεται μια υπερπροσπάθεια να πείσουν για την αναγκαιότητά της, χρησιμοποιώντας σαθρά επιχειρήματα, όπως τη χρήση τέτοιου είδους μονάδων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η συγκεκριμένη λύση άρδευσης του Πάρκου είναι ελλιπής και χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και επιπολαιότητα. Διερωτόμαστε, αν ο στόχος είναι η αναζήτηση νερού για τις ανάγκες του Πάρκου ή αν υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα. Διότι δεν γίνεται λόγος για σημαντικά ζητήματα όπως, η λειτουργία του συστήματος, η μεταφορά και διαχείριση των υπολειμμάτων, η καταλληλότητα του νερού που θα τροφοδοτήσει τον βιότοπο και οι επιπτώσεις της λειτουργίας της μονάδας στο περιβάλλον (δυσάρεστες μυρωδιές, κουνούπια, χρήση βαρέων οχημάτων).

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο Πάρκο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ιλίου, επιβάλλεται η εφαρμογή μιας οικολογικής πρότασης, περιβαλλοντικά εναρμονισμένης αφενός με τον βιότοπο, αφετέρου με τον αστικό ιστό της περιοχής μας, κάνοντας χρήση της υπάρχουσας γεώτρησης στο ποικίλο όρος, εκμεταλλευόμενοι, παράλληλα, την πράσινη ενέργεια από ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια κατασκευής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και καταδικάζουμε κάθε είδους μεθοδεύσεις, από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες αποκλείουν τον Δήμο Ιλίου από συζητήσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τέτοιου μεγέθους, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν εντός των διοικητικών του ορίων.»

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος