Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
 

Αποδίδει «καρπούς» η ανακύκλωση στον Δήμο Πολυγύρου

Αναρτήθηκε: 09.11.2018

Εκατομμύρια πλαστικά καπάκια συγκέντρωσαν μέσα σε 18 μήνες οι πολίτες του Δήμου Πολυγύρου κατορθώνοντας να πετύχουν τον διπλό στόχο της αγοράς ενός γυναικολογικού κρεβατιού και ενός αναπηρικού αμαξιδίου στο πλαίσιο σχετικής δράσης ανακύκλωσης του Δήμου σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης Panplast.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου (6/11/2018)  ο παραπάνω εξοπλισμός παραδόθηκε σε φορείς του Δήμου με σκοπό την αξιοποίησή του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Το γυναικολογικό κρεβάτι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες αιμοληψίας, παραδόθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Προδρόμου και τον Σύλλογο Γυναικών του χωριού αλλά θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από φορείς και συλλόγους του Βάβδου.

Το αναπηρικό αμαξίδιο παρέλαβαν η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Πολυγύρου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες η ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα και από αυτή συγκεντρώθηκε ήδη ένα μεγάλο ποσό για την επίτευξη του επόμενου στόχου, που είναι η προμήθεια απινιδωτή.

Τα σημεία συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών είναι: στον Πολύγυρο, στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου (παλιές εργατικές κατοικίες) και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου (στο ισόγειο του Δημαρχείου), στην Ορμύλια, τη  Γαλάτιστα και την Παλαιόχωρα στα Δημοτικά Καταστήματα και τα Δημοτικά Σχολεία.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος