Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
 

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ενημερωτική Ημερίδα για τον νέο κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων

Αναρτήθηκε: 08.11.2018

Οι διατάξεις και το σύνολο της πληροφόρησης που αφορά στην εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από τον επίτιμο Αρεοπαγίτη, και αναπληρωτή Πρόεδρο τη Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γεώργιο Μπατζαλέξη, σε ειδική ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης- Συκεών, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

O Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών, εφαρμόστηκε και ισχύει αυτόματα σε όλους τους Οργανισμούς και επιχειρήσεις των κρατών-μελών από τις 25 Μαΐου 2018. Ο Γενικός Κανόνας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR θέτει νέα δεδομένα και επίπεδα ευαισθητοποίησης και ετοιμότητας των επιχειρήσεων και φορέων που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαιτεί ένα νέο επίπεδο συμμόρφωσης των Οργανισμών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Η ημερίδα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θα παρουσιαστεί το σύνολο της πληροφόρησης που αφορά στην εφαρμογή του Κανονισμού, σε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο πλαίσιο, αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει, τα φυσικά πρόσωπα απέκτησαν νέους τρόπους προστασίας των προσωπικών τους στοιχείων, ενώ έχουν εισαχθεί αυξημένες υποχρεώσεις και περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που διατηρούν, διαχειρίζονται και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, ενώ προβλέπονται και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης των διατάξεών του.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος