Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
 

Ξεκινά τη Δευτέρα, το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο Νεάπολης- Συκεών

Αναρτήθηκε: 09.11.2018

Μια σειρά από ακαδημαϊκές διαλέξεις που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με  έγκριτους πανεπιστημιακούς, στο πλαίσιο του 15ου χρόνου λειτουργίας τους Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ),  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν και φέτος οι ενδιαφερόμενοι στους δύο ολοκληρωμένους κύκλους μαθημάτων.

Η έναρξη των μαθημάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, για να συνεχιστούν τον Ιανουάριο του 2019 στη Δημοτική Ενότητα Συκεών.

Οι δύο κύκλοι διαλέξεων, ο πρώτος αφιερωμένος στον «Ελληνισμό της Ανατολής», που θα διεξαχθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019, και ο δεύτερος  με θέμα «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2019, έχουν ως στόχο τη διάδοση της γνώσης και οι διαλέξεις που εντάσσονται σε αυτούς είναι ανοιχτές για το κοινό.

«Ο δήμος μας συνεχίζει με συνέπεια και προσήλωση να στηρίζει το μεγάλο θεσμό του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου, καθώς η δια βίου μάθηση και εκπαίδευση παραμένει αμετάβλητα αναγκαία» αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιλίδης.

Να σημειωθεί ότι φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Δημοτική Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) αφιερώνουν το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος δημοτικού συμβούλου Γιάννη Δαλάτση, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του θεσμού.

Οι διαλέξεις στο πλαίσιο των δύο κύκλων μαθημάτων πραγματοποιούνται από μια σειρά ειδικούς και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και έχουν ως φιλοσοφία, όπως και το όλο εγχείρημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, την προσφορά της γνώσης δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το πρόγραμμα

Ο ιστορικός κύκλος «Ο Ελληνισμός της Ανατολής» μέσα από τη σειρά των διαλέξεων θα αναλύσει τις ιστορικές, πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές πτυχές της ζωής του, ακόμη και στοιχεία που άπτονται της διατροφικής του κληρονομιάς στους νεώτερους Έλληνες. Από την άλλη, ο κύκλος μαθημάτων με θέμα «Παιδί στο σύγχρονο κόσμο» θα επικεντρώσει σε πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους γονείς και θα αναλύσει μεταξύ άλλων θέματα και προβλήματα σχετικά με την τεχνολογία και τον εθισμό.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος