Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
 

Καρδίτσα: Ξεκίνησε τη λειτουργία της και φέτος  η Φροντιστηριακή Δανειστική Βιβλιοθήκη 

Αναρτήθηκε: 04.11.2018

Εμπλουτισμένη σε εκπαιδευτικό υλικό, ξεκίνησε τη λειτουργία της τη φετινή χρονιά, η Δανειστική Φροντιστηριακή Βιβλιοθήκη Καρδίτσας.

Όπως σημειώνει ο Δήμος της περιοχής, έπειτα από σειρά δράσεων της ομάδας έργου, το προηγούμενο διδακτικό έτος, η βιβλιοθήκη, γέμισε τα ράφια της με υλικό, χάρη στην ευαισθησία

των Εκπαιδευτικών Δημόσιας & Ιδιωτικής εκπαίδευσης, Εκδοτικών οίκων, γονέων, μαθητών κ.λ.π που άμεσα ανταποκρίθηκαν σ’ αυτές .

Στεγάζεται στο ισόγειο διώροφης κατοικίας επί της οδού Λ. Σακελλαρίου 16.

Λειτουργεί στην παρούσα φάση κάθε Τετάρτη το απόγευμα 5.30 μ.μ έως 7.00 μ.μ με την συνδρομή μικρής ομάδας εθελοντών.

Το ζητούμενο είναι η ομάδα αυτή μελλοντικά να αυξηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.

Σκοπός  της είναι, η συγκέντρωση των σχολικών βοηθημάτων από μαθητές, γονείς, φροντιστές κ.λπ, που δεν τα χρησιμοποιούν πια, ώστε να δανείζονται στους μαθητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν οικονομικά στην αγορά βοηθημάτων.

Απώτερος στόχος να βελτιώσουν οι μαθητές, που θα δανειστούν τα βοηθήματα την απόδοσή τους στο σχολείο και να ενισχύσουν την προοπτική πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Δανειστική Φροντιστηριακή Βιβλιοθήκη απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο σε βοηθήματα Ελληνικών μαθημάτων, όσο και Ξενόγλωσσων, εφ’ όσον υπάρχει προσφορά.

Δικαιούχοι για την δομή αυτή είναι:

  • Έλληνες κάτοικοι Δήμου Καρδίτσας
  • Ομογενείς κάτοικοι Δήμου Καρδίτσας
  • Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο τουλάχιστον ένα χρόνο και έχουν άδεια παραμονής .

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται θα μπορούν να δανείζονται το βοήθημα που χρειάζονται δίνοντας μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος