Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

“Σοκαρισμένος” ο Μοσκοβισί από τον αποκλεισμό παιδιών μεταναστών από τη σχολική σίτιση στην ιταλική πόλη Λίντον

Αναρτήθηκε: 19.10.2018

«Ως πολίτης είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε χθες βράδυ ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στην υπόθεση του αποκλεισμού παιδιών μεταναστών από τη σχολική σίτιση και μεταφορά, μετά από απόφαση της δημάρχου της ιταλικής πόλης Λόντι, η οποία εκλέγεται με την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά.

Ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην υπόθεση του Λόντι κατά τη συνέντευξή του στην χθεσινοβραδινή εκπομπή Piazza Pulita του ιταλικού δικτύου La7: «Ως ευρωπαίος επίτροπος ασχολούμαι με οικονομικές υποθέσεις και με τη συμβατότητα των προϋπολογισμών. Ως εκ τούτου θα μιλήσω ως πολίτης: Νοιώθω σοκαρισμένος από τούτη την απόφαση».

Αμέσως του απάντησε ο ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών. «Ο Γάλλος επίτροπος δηλώνει σοκαρισμένος για θέματα που αγνοεί σχετικά με τα σχολεία στο Λόντι», τόνισε και πρόσθεσε πως καλά θα κάνει «να ανησυχεί για την κυβέρνησή του, που αδειάζει νυχτιάτικα μετανάστες στα ιταλικά δάση».

Η υπόθεση του αποκλεισμού των παιδιών μεταναστών από σίτιση και μεταφορά στα σχολεία του Λόντι έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης σε όλη την Ιταλία. Μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 150.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, La Repubblica

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος