Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
 

Συνάντηση ΠΕΔ Ηρακλείου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αναρτήθηκε: 11.10.2018

Τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Κατά τη συνάντηση  ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό μια σειρά ζητημάτων όπως:

  • Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκρίσεως του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) που έχει εκπονήσει και καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου.
  • Την μετατροπή της χρέωσης του ρεύματος που πληρώνει η ΔΕΥΑΗ από εμπορική σε βιομηχανική, κάτι άλλωστε που αποτελεί πάγιο αίτημα των ΔΕΥΑ ολόκληρης της χώρας.
  • Την παραχώρηση της δυνατότητας σε όσους έχουν καταπατήσει οικόπεδα ιδιοκτησίας ΟΤΑ, να αγοράσουν τις καταπατημένες εκτάσεις, υπό συγκεκριμένους όρους και σε τίμημα που θα καθορίσουν οι ιδιοκτήτες Οργανισμοί.

Ο υπουργός παρέλαβε το σχετικό υπόμνημα από τον δήμαρχο προκειμένου να το μελετήσει.

Νωρίτερα, ο κ. Σταθάκης παρευρέθηκε στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Λότζια.  Ο Υπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το κρίσιμο ζήτημα της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης  καθώς και για το θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά του Νησιού.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ έθεσε επί τάπητος και το θέμα της παραχωρήσεως πολιτιστικών μνημείων στο Υπερταμείο, με τον υπουργό να παραδέχεται ότι πράγματι έχει προκύψει δικαιολογημένη σύγχυση,  και για αυτό τον λόγο θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινίσεις από τα αρμόδια υπουργεία.  Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και η παραχώρηση θα αφορά μονάχα στα εμπορικά ακίνητα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος