Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
 

Σήμερα στην Άνδρο, η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα»

Αναρτήθηκε: 12.10.2018

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best», που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 18.30,  στον νέο πολυχώρο πολιτισμού του Όρμου Κορθίου που παραχωρεί ο Δήμος Άνδρου.Ο Δήμος , στηρίζει τη δράση, ενεργοποιώντας συνεταιρισμούς, συλλόγους και επαγγελματίες του νησιού.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας  Φ. Ζαννετίδης σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο  Ν.  Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή  την πρωτοβουλία, σεφ  Α. Μπαρμπαρίγου.

Σήμερα το απόγευμα, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Άνδρου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα του νησιού, οι τοπικές γεύσεις που «κρατούν» στο πέρασμα του χρόνου, η κουζίνα της γιαγιάς, της θείας και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, καθώς και θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού, την υγιεινή διατροφή και άλλα.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν aegean mamas kids 2 ταυτόχρονα το ζυμάρι τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου. Σημαντικό ρόλο στη δράση αυτή διαδραματίζουν οι τοπικοί Σύλλογοι Γυναικών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς του τόπου, που θα παρουσιάσουν τα ξεχωριστά πιάτα της Άνδρου. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019.

 

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος