Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
 

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Πλήρης αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» -Αρχές 2019 η προκήρυξη

Αναρτήθηκε: 10.10.2018

Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  και ειδική μοριοδότησή τους κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους ως μόνιμων υπαλλήλων, εξήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ειδικότερα σε συνέντευξή της η υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό «Contra» ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσα από ειδική μοριοδότηση».

Η κ, Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε επίσης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα δρομολογηθεί η διαδικασία πρόσληψης 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Αναφερόμενη στην προκήρυξη η υπουργός σημείωσε:

«Θα είναι πιο επεξεργασμένη η προκήρυξη, σε σχέση με την προκήρυξη 3Κ/2018, που αφορούσε τις προσλήψεις εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», συμπληρώνοντας ότι «Εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με διαφορετικά προσόντα και εμπειρία και θα έχουμε ειδικό καθεστώς μοριοδότησης».

Για τις εφεξής προσλήψεις στο δημόσιο η υπουργός είπε ότι θα εφαρμοστεί ο κανόνας 1 προς 1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση και τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, καθώς, όπως σημείωσε από το 2009 το Δημόσιο έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 20%.

«Σταματάμε τη συρρίκνωση» σημείωσε και κατήγγειλε τη ΝΔ ότι επιθυμεί την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 και ότι ετοιμάζεται να απολύσει συμβασιούχους, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση σειράς τομέων του Δημοσίου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος