Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
 

Επείγουσα συνάντηση με τον Δ. Βίτσα ζητά η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας

Αναρτήθηκε: 10.10.2018

Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα ζητούν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να τους ενημερώσει για το προσφυγικό ζήτημα και το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στην περιοχή. Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν αντίθεσή τους «για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης  του προβλήματος, από την κυβέρνηση, αλλά και για την  έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης των δημάρχων για το θέμα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λ. Κυρίζογλου  κατήγγειλε ότι  οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν τρεις φορές συνάντηση με τον υπουργό, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν έγινε αποδεκτό. «Εμείς σήμερα ζητάμε εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό. Δεν ρωτηθήκαμε δεν ενημερωθήκαμε και βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα τις συνέπειες να τις υφίστανται οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι – και ταυτόχρονα, με βάση και την ενημέρωση των υγειονομικών αρχών – να υπάρχει μετάδοση νοσημάτων και του ιού του δυτικού Νείλου σε περισσότερους ακόμη πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μας ενημερώσουν θα πρέπει να εμπιστευτεί την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση διότι η ίδια  αποδείχθηκε με το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης, αποτυγχάνει» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και για το γεγονός ότι οι δήμαρχοι δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο σκοπεύει η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εικόνες των προσφύγων που κατασκήνωσαν προ ημερών στην πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας πως «ήταν εικόνες ντροπής που προσβάλλουν την πόλη κα τη χώρα». Αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, όπως είπε, η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, που αφορά τόσο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, όσο και την ανθρώπινη μεταχείριση των ίδιων των προσφύγων.

«Η εικόνα αυτή όμως όχι μόνο δεν είναι καλή αλλά δείχνει ότι υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας. Όταν διαχειρίζεσαι ανθρώπους δεν τους διαχειρίζεσαι σαν να είναι ζώα. Είναι ντροπή αυτή η εικόνα για τη χώρα η εικόνα που παρουσιάζεται. Και την ευθύνη τη φέρνει η κυβέρνηση που προτιμά να διαχειρίζεται το προσφυγικό με τις ΜΙΚΟ και την Τ.Α δεν την καθιστά μέτοχο και κοινωνό» σχολίασε ο ίδιος,

 

Επίσης αναφέρθηκε και στην οικονομική διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό  υποστηρίζοντας ότι «δεν ξέρουμε αν είναι ακριβές ότι δόθηκαν  1 δις 600 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Γιατί αν ισχύει αυτό, τότε θα μπορούσε ένα πολύ μικρό ποσό να διατεθεί για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, έργα που θα μπορούσε να τρέξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος