Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Δημοπρατείται η διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Αν. Αττικής με 48,6 εκ. ευρώ

Αναρτήθηκε: 02.10.2018

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται η διαδικασία δημοπράτησης ενός εκ των σημαντικότερων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την Ανατολική Αττική. Πρόκειται για το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής». Το  έργο παρέμενε επί χρόνια σε εκκρεμότητα και σήμερα, δρομολογούνται οι διαδικασίες επίσπευσής του στο πλαίσιο της υλοποίησης μεγάλων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, τα οποία έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης, υπέγραψε σχετική απόφαση, με την οποία δεσμεύεται ο συνολικός προϋπολογισμός ύψους 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου. Η έγκριση της διάθεσης πίστωσης του έργου, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη δημοπράτησή του, η οποία αναμένεται να τελεστεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το προσεχές διάστημα
Το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής» θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή των Κεντρικών και Νότιων Μεσογείων, η οποία περιλαμβάνει πολλούς δήμους και συγκεκριμένα τα Σπάτα, Παιανία, Υμηττό,-Κορωπί, Μαρκόπουλο, Μεσογαία -Καλύβια και Κουβαρά. Επιπλέον, θα δημιουργήσει συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού Βραυρωνίας Αρτέμιδος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος