Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ασφάλεια και μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνδιάσκεψης που διοργανώνουν στην Αθήνα ΚΕΔΕ και ΕτΠ

Αναρτήθηκε: 20.09.2018

Ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών αρχών σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και το μεταναστευτικό, θα βρεθεί στο επίκεντρο συνδιάσκεψης σήμερα Πέμπτη 20 και αύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνουν στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Divani Caravel), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Επιτροπή για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τις Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Πιο συγκεκριμένα στη   διήμερη συνεδρίαση αναμένεται  να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών των κρατών-μελών της ΕΕ, θα συζητηθούν το ζήτημα της ασφάλειας και ο τρόπος προσέγγισης των σχετικών προκλήσεων από τις Πόλεις και τις Περιφέρειες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και ο ρόλος των τοπικών αρχών στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των μεταναστών.

Τις εργασίες της συνεδρίασης σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης.

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Στη σημαντική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αυτό το διήμερο στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να εξετάσουμε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Πόλεις και οι Περιφέρειες στην επίτευξη αυτού του στόχου. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι κομβικός. Κλειδί για την αποτελεσματική συμβολή των τοπικών αρχών είναι να εφαρμοστεί και στη χώρα μας η έννοια της μητροπολιτικής διακυβέρνησης που θα δώσει «φωνή» και «δύναμη» στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν οι ίδιες για το μέλλον τους. Παράλληλα θα ασχοληθούμε με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ένα κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα μας»

Στο θεματικό διάλογο για τη μετανάστευση μεταξύ των κεντρικών ομιλητών θα είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, ο Εισηγητής της ΕτΠ για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού θεματολογίου για τη μετανάστευση Δ. Καλογερόπουλος και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αρμόδιων για το ζήτημα και σημαντικοί εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων της Ευρώπης.

Αύριο,  Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την κεντρική εισήγηση του κ. Πατούλη για τα ζητήματα ασφάλειας, αναμένονται οι τοποθετήσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δ. Αβραμόπουλου, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΕτΠ Απ. Τζιτζικώστα, της Προέδρου της CIVEX και μέλους του κοινοβουλίου του Αμβούργου Barbara Duden, και εκπροσώπων επιστημονικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος