Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019
 

Αλλάζει όψη ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος του Κορυδαλλού

Αναρτήθηκε: 14.09.2018

Η πρώτη μεγάλη ανάπλαση από την δημιουργία του κοινόχρηστου χώρου των 88 στρεμμάτων, του μεγαλύτερου αστικού χώρου πρασίνου και αναψυχής του Κορυδαλλού, υλοποιείται από τον Δήμο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση, από την δεκαετία του ’80, που αποκτήθηκε η έκταση από τον Δήμο, η οποία περιβάλλεται από τις οδούς Σολωμού, Χειμμάρας και Πλαταιών.

Στις εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται στον χώρο περιλαμβάνονται τα περισσότερα σχολεία της πόλης, Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”, το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο και το Ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και φυσικά κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και περιπάτου.

“Ως δημοτική αρχή οραματιστήκαμε την δημιουργία ενός ενιαίου χώρου αναψυχής, πρασίνου, άθλησης, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Η έκταση των 88 στρεμμάτων, αποτελεί εδώ και χρόνια την “καρδιά” της πόλης. Η ανάπλαση της, σε συνδυασμό με το υπό κατασκευή Κλειστό Κολυμβητήριο, το νέο πάρκο αναψυχής και πρασίνου στην έκταση των 10 στρεμμάτων των πρώην γυναικείων φυλακών και τον εξωτερικό χρωματισμό όλων των σχολείων της περιοχής με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, θα δημιουργήσει έναν συνεχόμενο κοινόχρηστο χώρο για τη νεολαία και όλες τις ηλικίες. Έναν χώρο άρτιο περιβαλλοντικά, αισθητικά, λειτουργικά, που θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης, περιπάτου, ψυχαγωγίας”αναφέρει ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Βασικός στόχος του έργου είναι να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και να δώσει την δυνατότητα για ανεμπόδιστο και ασφαλές περπάτημα, σ ένα φιλόξενο και πράσινο περιβάλλον για την βελτίωση της φυσικής και ψυχικής υγείας.

Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί η “Διαδρομή Καρδιάς”, δηλαδή διάδρομοι περιπάτου πάνω από ένα χιλιόμετρο, που αποτελεί το ιδανικό μήκος για καθημερινό περπάτημα για την τόνωση της καρδιακής λειτουργίας. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην πρόσβασή του χώρου από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην ενίσχυση του φωτισμού με τοποθέτηση φωτισμού led, στην σημαντική αύξηση του πρασίνου, στην αποκατάσταση πεζοδρομίων, στην κατασκευή ξύλινης πέργκολας και πέτρινων στηθαίων με ξύλινα καθιστικά για ανάπαυση, στη διαμόρφωση διάβασης πεζών και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στην αποκατάσταση των περιμετρικών πεζοδρομίων, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις για την λειτουργικότητα των χώρων στάθμευσης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 870.00 ευρώ.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος