Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Ευρωκοινοβούλιο: Ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη της συνόδου, για τα θύματα από καταστροφές και κατάρρευση της γέφυρας στην Ιταλία

Αναρτήθηκε: 11.09.2018

Ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν όσους χάθηκαν στις καταστροφές στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι τήρησαν ο πρόεδρος Tajani και οι ευρωβουλευτές στην έναρξη της συνόδου στο Στρασβούργο.

Αναφερόμενος στις καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο πρόεδρος Tajani μνημόνευσε εκείνους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τον Ιούλιο και άφησαν πίσω τους πάνω από 90 νεκρούς και 200 τραυματίες.

Η Σουηδία επλήγη από καταστροφικές πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σημάδι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως δήλωσε ο κ. Tajani .

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στήριξε τις προσπάθειες αντιμετώπισης των καταστροφών σε ολόκληρη την Ευρώπη με ελικόπτερα, πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό – γνήσιο παράδειγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Στην Ιταλία, η κατάρρευση της γέφυρας Morandi κοντά στη Γένοβα στις 14 Αυγούστου στοίχισε τη ζωή σε 43 άτομα, ενώ εκατοντάδες έχασαν τα σπίτια τους. «Ελπίζω ότι θα αναληφθεί η πολιτική ευθύνη και ότι θα δρομολογηθούν σύντομα προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της γέφυρας, ενός από τους κόμβους του πανευρωπαϊκού μεταφορικού δικτύου TEN-T», δήλωσε ο Πρόεδρος Tajani.

Την τραγωδία στη Γένοβα ακολούθησαν πολύνεκρες πλημμύρες στην Καλαβρία και ο πρόεδρος σημείωσε πως ελπίζει ότι οι πόροι που θα διατεθούν από την ΕΕ θα αξιοποιηθούν εποικοδομητικά για την ανασυγκρότηση αυτής της περιοχής.

Ο Πρόεδρος Tajani εξέφρασε, τέλος, τα συλλυπητήρια του Κοινοβουλίου στις οικογένειες των θυμάτων αυτών των καταστροφών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος