Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
 

2o Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Κέρκυρας 

Αναρτήθηκε: 11.09.2018

Με τη συμμετοχή 37 χορωδιών από 20 χώρες, ξεκινά αύριο Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, το 2ο Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Κέρκυρας, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 16 του μήνα. Στις 11.00 το πρωί το χορωδιακό ταξίδι ξεκινά με τη Συναυλία Φιλίας, στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου οι χορωδίες από την Ελλάδα (Κορυφώ), τη Σλοβακία και τη Μ. Βρετανία θα δώσουν την πρώτη συναυλία της διοργάνωσης.

Στις 5.00 το απόγευμα,  αρχίζει  στο Δημοτικό Θέατρο το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, με το α’ μέρος του διαγωνισμού παραδοσιακής μουσικής. Σύνολα από την Κίνα, την Ταϋλάνδη, τη Ρουμανία και άλλες χώρες θα ερμηνεύσουν χορωδιακή μουσική της πατρίδας τους.

Στις 5.30 θα δοθεί ακόμα μια Συναυλία Φιλίας, στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, με χορωδίες από τη Δανία, την Ελλάδα (Δημοτική Χορωδία ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ),  την Ισπανία και τη Φινλανδία.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την εναρκτήρια συναυλία της διοργάνωσης στις 8.30 το βράδυ, στο Παλαιό Φρούριο. Χορωδίες από την Ελλάδα (Παιδική Χορωδία Κερκύρας), την Ταϋλάνδη, την Τουρκία, την Κίνα, την Αργεντινή και την Εσθονία  θα δώσουν μια πρόγευση όσων ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 
Στις 10.30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο, θα διαγωνιστούν Παιδικές, Νεανικές, Μικτές και Γυναικείες Χορωδίες. Στον ίδιο χώρο θα γίνει στις 2.30 μ.μ. το δεύτερο μέρος του διαγωνισμού παραδοσιακής μουσικής. Στις 11.00 το πρωί, στις Συναυλίες Φιλίας που θα γίνουν στην Πλατεία Δημαρχείου και την Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, 7 συγκροτήματα από 7 χώρες θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο. Πρόκειται για χορωδίες από την Ταϊλάνδη, την Τσεχία και την Πολωνία (στην Πλατεία Δημαρχείου) και από την Ρουμανία, την Ολλανδία, την Ελλάδα (Δημοτική Χορωδία San Giacomo), και τη Σλοβακία (στην Πλακάδα).  Η δεύτερη ημέρα θα κλείσει με την παρέλαση όλων των χορωδιών που θα  ξεκινήσει  στις 6.00 το απόγευμα από το Γυμναστήριο και, περνώντας από την Παλιά Πόλη, θα καταλήξει στο Παλαιό Φρούριο όπου   θα γίνει το επίσημο καλωσόρισμα. Στις 8.00 το βράδυ θα ακολουθήσει  η Βραδιά Ποπ με Χορωδίες από την Πολωνία, την Αργεντινή και τη Μ. Βρετανία, καθώς και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής Tobias Hug

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
Το διαγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο, με Γυναικείες και Μικτές Χορωδίες και θα συνεχιστεί στις 7.30 (στον ίδιο χώρο), με το β’ μέρος διαγωνισμού των Μικτών Χορωδιών. Η Δανία, η Ταϋλάνδη, η Τουρκία και η Ισπανία είναι μερικές από τις χώρες που θα εμφανιστούν στη σκηνή. Στις 3.00 θα γίνει ο διαγωνισμός Ορθόδοξης Μουσικής Παράδοσης, στο Ναό του Αγ. Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δυο Συναυλίες Φιλίας, τις 11.00 το πρωί, στην  Πλατεία Δημαρχείου, με χορωδίες από την Κίνα, τον Ισημερινό και την Εσθονία, και στις 5.30 το απόγευμα, στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, με χορωδίες από τη Σλοβακία, την Εσθονία, την Ελλάδα (Μικτή Νεανική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου) και τη Ρουμανία . Τέλος, στις 20.30 το βράδυ, στο Ναό του Αγ. Γεωργίου, θα δοθεί Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, με χορωδίες από την Εσθονία, Σλοβακία, Ρωσία (παιδική) και Δανία.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
Στις 10.30, στο Δημοτικό Θέατρο, θα γίνει ο διαγωνισμός Δημοφιλούς (λαϊκής) Χορωδιακής Μουσικής και Τζαζ, με χορωδίες από τη Μ. Βρετανία, Πολωνία, Αργεντινή, Ολλανδία,  Ελλάδα  και Κροατία. Στις 11.00 θα γίνει άλλη μια Συναυλία Φιλίας στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος (χορωδίες από το Ισραήλ, την Ελλάδα (Χορωδία Χλωμού), τη Νορβηγία και την Κροατία) και στις 4.30, στο Δημοτικό Θέατρο, ο Διαγωνισμός για το Μεγάλο Βραβείο του Διαγωνισμού. Οι καλύτερες χορωδίες της διοργάνωσης θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για το Διεθνές Χορωδιακό Βραβείο Κέρκυρας 2018.  Στις  8.30, στο Παλαιό Φρούριο θα γίνει η τελετή απονομής Βραβείων και η καταληκτική συναυλία  όλων  όσοι πήραν μέρος στο Φεστιβάλ και η διοργάνωση θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι των χορωδιών με τη συμμετοχή του σχήματος “Mind the Band”.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος