Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019
 

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα στο Δήμο Νάουσας

Αναρτήθηκε: 11.09.2018

Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και είκοσι ηλεκτρικά ποδήλατα, θα τεθούν στη διάθεση των δημοτών και των επισκεπτών της Νάουσας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και αναβάθμισης της ποιότητας περιβάλλοντος.

Ήδη η σχετική πρόταση του Δήμου εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει προϋπολογισμό 110.000 ευρώ και προβλέπει  εκτός από τα παραπάνω και την ανάπτυξη δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις του εγκεκριμένου στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Νάουσας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση του πάρκου, την πεζοδρόμηση της πλατείας Καρατάσου, πεζοδρομήσεις οδών κ.ά.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και αυτοκίνητα, όπως σημειώνεται  έχουν ως στόχο τη γνωριμία του πολίτη με αυτά τα μέσα κίνησης και την ανάπτυξη συνείδησης βιώσιμων μεταφορών, ώστε στο μέλλον να γενικευτεί η χρήση τους.

Θα είναι για κοινόχρηστη χρήση από δημότες ή επισκέπτες και θα μισθώνονται μέσω ειδικών εφαρμογών κινητών (για τα ποδήλατα) ή μέσω Κάρτας Δημότη (για τα αυτοκίνητα).

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση 2 δημοτικών σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για 2 έως 4 ηλεκτρικά αυτοκίνητα η κάθε μία για την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών.

Όλα τα οχήματα θα φέρουν σύστημα GPS και θα παρακολουθούνται από το Σύστημα Τηλεματικής Διαχείρισης Δημοτικών Οχημάτων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος