Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
 

Τέσσερις προτάσεις της ΚΕΔΕ για να ενταχθούν όλα τα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις στους παιδικούς σταθμούς

Αναρτήθηκε: 03.09.2018

Την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν όλα τα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2018-2019» στους παιδικούς σταθμούς  ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, καταθέτοντας παράλληλα αίτημα άμεσης τριμερούς συνάντησης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης καταθέτει στα συναρμόδια υπουργεία τις παρακάτω τέσσερις προτάσεις που διαμορφώθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη, προκειμένου να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών:

  • Διεύρυνση των κριτηρίων κατανομής των voucher με βασικό στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές. (Στην ουσία η ΚΕΔΕ προτείνει να υπάρχει η δυνατότητα τα αδιάθετα voucher να μπορούν να αναδιανεμηθούν και σε άλλες περιφέρειες)
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, με βασικό στόχο την κάλυψη 100% στους δικαιούχους.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στις δομές των δήμων να καλύψουν τις επιδοτούμενες οικογένειες στο 100% των προσφερομένων θέσεων τους και όχι στο 70% που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
  • Τα συμπληρωματικά voucher να δοθούν άμεσα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στους γονείς και όχι σε δεύτερη φάση τον Οκτώβριο.

 

Ο Γ. Πατούλης στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι η ΚΕΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων για το θέμα χωρίς όμως να έχει υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους αρμόδιους υπουργούς, προσθέτοντας ότι η ΚΕΔΕ «εξ’ αρχής της υλοποίησης του προγράμματος μέσω voucher, είχε εκφράσει την αντίθεσή της και είχε επισημάνει τις παραλείψεις και τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο γίνεται η κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ζητεί την άμεση ανταπόκρισή της κ. Φωτίου και του κ. Χαρίτση και επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, έχοντας αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο χιλιάδων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος