Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
 

Στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι» η  ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας

Αναρτήθηκε: 18.08.2018

Στη νέα εποχή της εφαρμογής των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αυτή της τηλεματικής, και συγκεκριμένα για την τηλεπαρακολούθηση των δικτύων ύδρευσης, εισέρχεται η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, όπως  ανακοίνωσε ο Δήμος.

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου / Τηλεχειρισμού για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και τον έλεγχο των διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας» που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με χρηματοδότηση 992.470,00 €.

Το έργο αφορά σε αυτή τη φάση τις Δημοτικές Ενότητες Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, τις πολυπληθέστερες δηλαδή περιοχές του Δήμου, ενώ θα είναι επεκτάσιμο, ώστε σε επόμενη φάση να ενταχθεί και η Δημοτική Ενότητα Πελινναίων.

Ένα πρόσθετο όφελος του έργου για τα στελέχη της ΔΕΥΑ και του Δήμου, είναι όπως αναφέρεται  ότι ο καινοτόμος χαρακτήρας του, θα τους δώσει εξαιρετική τεχνογνωσία ώστε να εμβαθύνουν και να ανταπεξέρχονται οι υπηρεσίες  στις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής .

Τα οφέλη λοιπόν από τη λειτουργία του έργου είναι προφανή και πολλαπλά, με σημαντικότερα εκ των οποίων τα περιβαλλοντικά βεβαίως, αλλά και τα οικονομικά, αφού η καλή λειτουργία των δικτύων θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΥΑ, δίνοντάς της περιθώρια για  προσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής.

Με αυτό το έργο,  θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος εντάξεων και υλοποίησης μεγάλων υποδομών ύδρευσης στο Δήμο μας, όπως το εξωτερικό δίκτυο Παναγίτσα – Γριζάνο – Αχλαδοχώρι – Διάσελλο και το εσωτερικό δίκτυο Φαρκαδόνας, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 3.323.540,83 ευρώ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος