Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Έξι νέες παιδικές χαρές στην Αλεξάνδρεια μέσω του Προγράμματος “Φιλόδημος II”

Αναρτήθηκε: 06.07.2018

Έξι νέες υπερσύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές θα δημιουργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, με απώτερο σκοπό να αποτελέσουν φυσικούς πολυχώρους αναψυχής και περιπάτου, άθλησης και ευεξίας των λιλιπούτειων δημοτών του.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση έξι παιδικών χαρών του Δήμου  στις εξής περιοχές:

Όπισθεν Συνεδριακού Κέντρου Αλεξάνδρειας ,  συνολικού εμβαδού 578,91m2

Πλατεία Κούγκα Αλεξάνδρειας, συνολικού εμβαδού 573,80 m2

Κόκκινη Πλατεία ΤΚ Καμποχωρίου, συνολικού εμβαδού  274,96 m2

ΤΚ Σκυλιτσίου,   συνολικού εμβαδού 534,16 m2

ΤΚ Καβασίλων,  συνολικού εμβαδού  245,24 m2

ΤΚ Κεφαλοχωρίου, συνολικού εμβαδού 769,52 m2

Σκοπό της συνολικής παρέμβασης αποτελεί η γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, μέσω της δημιουργίας λειτουργικών, ασφαλών και αισθητικά αναβαθμισμένων παιδικών χαρών με όργανα- παιχνίδια που συμφωνούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και τα οριζόμενα από την ελληνική νομοθεσία, με κατάλληλα δάπεδα ασφαλείας και με φωτιστικά που θα εξασφαλίζουν τον επαρκή ηλεκτροφωτισμό των επιλεγμένων χώρων.

Η χρηματοδότηση που θα λάβει ο Δήμος Αλεξάνδρειας για τη δημιουργία των παραπάνω παιδικών χαρών ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 217.923,80 €.

Επίσης, βρίσκεται ήδη δημοσιευμένος ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία ακόμα  τεσσάρων  νέων και λειτουργικών παιδικών χαρών στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες Σταυρού, Κλειδιού, Αράχου και Λουτρού, συνολικού προϋπολογισμού 246.536,80 € .

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος