Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Επιστολή Κ. Μπακογιάννη στον Χρ. Σπίρτζη για την καθυστέρηση υλοποίησης έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αναρτήθηκε: 05.07.2018

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, απέστειλε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με τρία έργα της περιφέρειας τα οποία όπως επισημαίνει δεν προχωράει η υλοποίησή τους παρότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, είτε έχει αναλάβει η Περιφέρεια να τα χρηματοδοτήσει

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του υπουργού για:

  1. Την βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Η μελέτη είναι ώριμη. Η Περιφέρεια πρότεινε να χρηματοδοτήσει το έργο με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά μετά από 14 μήνες δεν έχει υποβληθεί η πρόταση από το υπουργείο.
  2. Μελέτη οδικού άξονα Δυτικής Φθιώτιδας (Τμήμα Σταυρός – Καστρί). Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας. Μετά από 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός.
  3. Μελέτη οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι (Τμήμα Νεοχωράκι – Ανατολικό στόμιο σήραγγας Τυμφρηστού). Η πίστωση έχει εγκριθεί με 6 εκατ. ευρώ. Μετά από 30 μήνες δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι τρεις συμβάσεις για την υποβολή προκαταρκτικών μελετών.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης επαναφέρει το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Βασιλικού στην Εύβοια. Και σε αυτή την περίπτωση η μελέτη είναι ώριμη.

Συνημμένη ολόκληρη η επιστολή του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα Κώστα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος