Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
 

Φαρκαδόνα: Πολιτιστικό και ιστορικό αφιέρωμα στο Γριζάνο

Αναρτήθηκε: 17.06.2018

Ημερίδα με θέμα το «Το Γριζάνο στον ιστορικό χρόνο και κοινωνικό χώρο», διοργανώνουν ο  Δήμος Φαρκαδόνας, η Τοπική Κοινότητα Γριζάνου και ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός ο Σύλλογος Γριζάνου ” Ο ΒΛΥΖΑΣ”, το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Στις 9.00 το βράδυ της ημέρας αυτής, στην πλατεία του Γριζάνου ομιλητές θα ταξιδέψουν στους συμμετέχοντες  στην Ιστορία του χωριού και της γύρω περιοχής, θα παρουσιάσουν μια λαογραφική διαδρομή στα ήθη και έθιμα του χωριού με αφηγήσεις και χορευτικούς ρυθμούς και χορούς.

Ο Δήμος  Φαρκαδόνας, θα παρουσιάσει τη μελέτη που έχει ήδη ετοιμάσει για την αναμόρφωση του «βυζαντινού κάστρου», τη διαδρομή, τα μονοπάτια και τις κτιριακές παρεμβάσεις.

Στη διάρκεια της ημερίδας και μεταξύ των παρουσιάσεων και των εισηγήσεων, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού θα παρουσιάζουν χορούς σχετικούς με τις παρουσιάσεις και τα έθιμα του χωριού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος