Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Δεν υπάρχει PLANήτης Β

Αναρτήθηκε: 05.06.2018

Υφασμάτινη επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, διανέμει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο των δράσεων της για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζει ,λέμε όχι στην κατανάλωση πλαστικών μιας χρήσης, όπως οι πλαστικές σακούλες. Και προσθέτει ότι δωρίζοντας μια υφασμάτινη τσάντα σε όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους, μεταφέρουμε τον μήνυμα ότι δεν υπάρχει PLANήτης Β.

Παράλληλα ενημερώνει ότι οι δράσεις για το Περιβάλλον  στο Δήμο Αγίας Παρασκευής συνεχίζονται και καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν σ’ αυτές με την ενεργό συμμετοχή τους:

  • Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής βρίσκεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης επί της οδού Αγίου Ιωάννου και συλλέγει υλικά προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση: μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες, CD, δίσκοι, πλαστικά καπάκια, βιβλία, παιχνίδια και ξύλινα μικροαντικείμενα.
  • Το δίκτυο των Μπλε Κάδων λειτουργεί σε όλη την πόλη, για τη συλλογή υλικών συσκευασίας.
  • Το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν 30 Γωνιές Ανακύκλωσης, σε όλη την πόλη, στις οποίες θα συγκεντρώνονται σε ξεχωριστά ρεύματα προς ανακύκλωση τα εξής υλικά: Είδη ένδυσης και υπόδησης, πλαστικό/αλουμίνιο, γυαλί, χαρτί.
  • Θα λειτουργήσει, επίσης, δίκτυο Καφέ Κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων από επιβαρυμένα σημεία παραγωγής, όπως λαϊκές αγορές, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης κ.ά.

Για όποιον επιθυμεί να παραλάβει την ειδική μπλε επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών ή την υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, μπορεί να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος