Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών προϊόντων με χρήση νέων τεχνολογιών στη Δημοτική Αγορά Χανίων

Αναρτήθηκε: 16.05.2018

Την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών έχουν από σήμερα οι επισκέπτες της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Στο κέντρο της Αγοράς ο δήμος εγκατέστησε ένα πληροφορικό διαδραστικό σύστημα το οποίο παραχώρησε δωρεάν η Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που διατίθενται στην Αγορά αλλά και την παρασκευή φαγητών μέσα από 25 παραδοσιακές συνταγές.

Η ενημέρωση γίνεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και μία παλιά πρέσα λαδιού σε λειτουργία, η οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παλαιότερα γινόταν η επεξεργασία του λαδιού.

«Με την προσπάθειά μας αυτή, αναβαθμίζουμε τις τουριστικές μας υπηρεσίες, διαδίδουμε και προστατεύουμε την κρητική γαστρονομική μας παράδοση και συνολικότερα την πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε κατά την παρουσίαση του διαδραστικού συστήματος ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Παρών στην παρουσίαση ήταν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαράκης και Ελευθερία Αλιφιεράκη.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος