Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Φυσικό αέριο – Υδρογονάνθρακες – Ενεργειακές Κοινότητες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αναρτήθηκε: 05.05.2018

Με ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Ενέργεια, για πρώτη φορά σε Περιφερειακό Επίπεδο, επιχειρείται μία στρατηγική προσέγγιση για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας και ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το Σχέδιο συζητείται την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 3 μ.μ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με στόχο να αποτελέσει την Περιφερειακή Στρατηγική.

Το Σχέδιο υλοποιήθηκε δε, από τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Μπαλαμπάνη, σε συνέχεια Απόφασης του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα, ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, υφισταμένη κατάσταση στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πόροι αδιάθετοι, δυνατότητες ανάπτυξης, εναλλακτικές μορφές ενέργειας και γενικότερα τι πρέπει να γνωρίζουμε για ένα σημαντικό πόρο, την ενέργεια. Θα παρουσιαστούν όλες οι δυνατές μορφές ενέργειας, τα υπέρ και τα κατά της κάθε μίας, οι δυνατότητες αξιοποίησής τους.

“Η επιλογή της συγκεκριμένης στρατηγικής δεν είναι τυχαία. Αφορά τη ζωή των πολιτών, τη ζωή των παιδιών μας. Μέχρι σήμερα, είχαμε μόνο αποσπασματικές ενέργειες. Ανοίγουμε το πλαίσιο της συζήτησης και ζητάμε τη συμβολή όλων, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, κάθε πηγή χρηματοδότησης”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Μέχρι σήμερα η περιφέρεια Δ. Ελλάδας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων της, την πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση δράσεων, τη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας με τη συνδρομή φορέων της περιοχής.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος