Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
 

Τοπικές εκλογές στη Βρετανία , τεστ για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι

Αναρτήθηκε: 03.05.2018

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σήμερα στις τοπικές εκλογές για την ανανέωση περισσότερων των 4.300 εδρών σε 150 τοπικά συμβούλια στην χώρα και κυρίως στις μεγάλες πόλεις, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λιντς και το Νιουκάστλ, σε μία ψηφοφορία που θεωρείται τεστ για τη συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, η οποία εμφανίζεται διαιρεμένη και αποδυναμωμένη λιγότερο από έναν χρόνο πριν από το Brexit.

Οι τοπικές εκλογές είναι η πρώτη ψηφοφορία μετά τις βουλευτικές του Ιουνίου 2017, που κόστισαν την απόλυτη πλειοψηφία στη Τερέζα Μέι και ενίσχυσαν το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ψηφοφορία στο Λονδίνο, όπου οι Εργατικοί φιλοδοξούν να αποσπάσουν από τους Τόρις κατά παράδοσιν συντηρητικά διαμερίσματα, όπως το Γουέστμινστερ και το Γουάντσγουορθ.

Το Brexit βρίσκεται επίσης στο φόντο αυτών των εκλογών, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, αλλά και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι, έχουν προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά και τους ευρωπαίους μετανάστες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος