Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
 

ΥΠΕΣ προς ΚΕΔΕ: Οι απόψεις για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν συζητηθεί εξαντλητικά

Αναρτήθηκε: 04.04.2018

Απάντηση στην σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ,  σχετικά με τα χρονικά όρια συζήτησης του επικείμενοι νομοσχεδίου για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα η ΚΕΔΕ  με ανακοίνωσή της ζητά να δοθεί άμεσα το νομοσχέδιο για  δίμηνη δημόσια συζήτηση, αποδίδει στην κυβέρνηση την πρόθεση να προωθήσει με διαδικασίες εξπρές,  την ψήφισή ενός νομοσχεδίου που δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα και περιορίζεται στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στην ανακοίνωση- απάντηση το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι  με τη σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, επιβαρύνεται το κλίμα πριν ακόμη  το νομοσχέδιο λάβει την τελική του μορφή.

Υπογραμμίζει ότι η οργανωμένη θεσμική συζήτηση έχει προηγηθεί  από το καλοκαίρι του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, η οποία κατέληξε σε πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο πολύμορφης συζήτησης. Και ότι η  ίδια η ΚΕΔΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι έχει επανειλημμένα υποβάλλει και επικαιροποιήσει τις θέσεις της μέσα από τα Συνέδριά της.

«Από τα παραπάνω, καταλήγει, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει και ως εκ τούτου κανείς δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί, καθώς ενότητες και διατάξεις του Σχεδίου Νόμου έχουν συζητηθεί εκτενώς και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ:

Έκπληξη προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με τα χρονικά όρια συζήτησης του επικείμενου Σχεδίου Νόμου για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  η οποία επιβαρύνει το κλίμα   πριν ακόμη αυτό λάβει την τελική μορφή του.

Προηγήθηκε η οργανωμένη, θεσμική συζήτηση στο υπουργείο από το καλοκαίρι του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, η οποία κατέληξε σε πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο πολύμορφης συζήτησης.

Συγκεκριμένα σημεία των κυοφορούμενων αλλαγών, αλλά και η φιλοσοφία τους παρουσιάστηκαν σε συνέδρια και συζητήθηκαν σε περιφερειακές συσκέψεις και σε συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας με τους αιρετούς.

Η ίδια η ΚΕΔΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι έχει επανειλημμένα υποβάλλει και επικαιροποιήσει τις θέσεις της μέσα από τα Συνέδριά της.

Από τα παραπάνω, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει και ως εκ τούτου κανείς δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί, καθώς ενότητες και διατάξεις του Σχεδίου Νόμου έχουν συζητηθεί εκτενώς και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος