Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Οδικό φωτισμό με LED μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ υπερψήφισε το ΔΣ Αθηναίων

Αναρτήθηκε: 03.04.2018

Την  αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με LED, μέσω ΣΔΙΤ, (Σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα) και την  υποβολή της  σχετικής πρότασης  στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ  του  υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  για έγκριση και δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία  το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , στη σημερινή του συνεδρίαση .

Γ. Καμίνης: Δεν ιδιωτικοποιούμε καμία υπηρεσία 
Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης , απέρριψε το αίτημα αναβολής που ζήτησαν η αντιπολίτευση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως και τους ισχυρισμούς τους ότι επιχειρείται με τον τρόπο αυτό η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. « Η ευθύνη του ηλεκτροφωτισμού παραμένει στο δήμο. Δεν πάμε να ιδιωτικοποιήσουμε καμία υπηρεσία. Η αρμόδια Διεύθυνση θα είναι αυτή που θα επιβλέπει τον ανάδοχο. Θα ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό και θα έχει στρατηγικό ρόλο», τόνισε ο κ. Καμίνης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο , Γιώργο Αποστολόπουλο, θα είναι το μεγαλύτερο έργο  αυτής της τετραετίας, αρχικού προϋπολογισμού  35 εκατ. ευρώ  και θα έχει ολοκληρωθεί  εντός 36 μηνών. Επίσης θα μειωθεί η έκλυση  Διοξειδίου ‘Ανθρακα κατά 24.000 τόνους.
Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής, οι νέες προμήθειες σε φωτιστικά που έχει προβεί ο δήμος θα συνυπολογιστούν και κατόπιν αυτού θα καθορισθεί ο τελικός αριθμός  τους. Η αποπληρωμή θα γίνεται μέσω των ανταποδοτικών τελών και δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω ο δήμος και οι δημότες.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανάφεραν ότι είναι λάθος η μελέτη, σ΄ότι αφορά  την κατανάλωση ενέργειας και τα ποσά που δαπανά ο δήμος. Επικαλούμενοι επίσης  τη ΔΕΗ κατέθεσαν στοιχεία  σύμφωνα με τα οποία η ετήσια κατανάλωση οδοφωτισμού του δήμου είναι 29 εκατομμύρια κιλοβατώρες και καταβάλει περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μελέτη, υπογράμμισαν, κάνει λόγο για πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση και δαπάνη σχεδόν 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρόεδρος  του Σωματείου Εργαζομένων στο τομέα του Ηλεκτρολογικού του δήμου, είπε αναφερόμενος στη μελέτη, τα στοιχεία και τις οικονομικές επιβαρύνσεις για το δήμο ότι  «πρόκειται περί κλοπής», «είναι παράνομο» και μίλησε για «μαγειρεμένα στοιχεία».

Ανοιχτή Πόλη: Η μελέτη του δήμου βασίζεται σε σαθρά στοιχεία
Ο επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Ρήγας Αξελός, έκανε λόγο για  «αβυσσαλέες διαφορές», «περίεργες βιασύνες» ενώ σημείωσε ότι η  μελέτη του δήμου βασίζεται σε «σαθρά στοιχεία».

Λαϊκή Συσπείρωση: Ξεκινάτε την ιδιωτικοποίηση του δήμου 
Ο Νίκος Σοφιανό , επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε ότι «υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με τα στοιχεία» και  κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή  ότι ξεκινά την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου.

Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας: Η υπηρεσία Ηλεκτρολογικού οδηγείται σε πλήρη αποσάθρωση

«Με την σύμβαση το δίκτυο 45666 φωτιστικών της Αθήνας θα βρεθεί στα χέρια ιδιώτη για 15 χρόνια  οδηγώντας στη πλήρη αποδιάρθρωση της υπηρεσίας ηλεκτρολογικού του Δήμου Αθήνας αφού θα έχει ρόλο εποπτικό και όχι παραγωγικό και συντήρησης όπως τώρα» σημείωσε από την παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ελληνική Αυγή: Σοβαρότατες καταγγελίες που δεν απαντήθηκαν
Για «σοβαρότατες καταγγελίες» που δεν απαντήθηκαν έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνας», Ηλίας Κασιδιάρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος