Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
 

Μήνας Ρενέ Μαγκρίτ στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αναρτήθηκε: 30.03.2018

Μετά την επιτυχία που είχαν οι δράσεις για παιδιά με θέμα τις μάσκες (τον Φεβρουάριο) και την ποίηση (τον Μάρτιο), ο Απρίλιος στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένος στον Ρενέ Μαγκρίτ.

Συνεχίζοντας το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα …έχουμε θέμα», στο οποίο συμμετέχει η  Βικελαία και υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας,  ο σουρεαλιστής ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ γίνεται το θέμα των δράσεων του Απριλίου.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, θα κληθούν να αναρωτηθούν πρώτα για το νόημα των έργων του Μαγκρίτ και ύστερα για μια σειρά από φιλοσοφικά ερωτήματα, όπως την διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, την αντίληψη που έχουμε για συνηθισμένα αντικείμενα όταν τοποθετούνται σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον ή τοποθετούνται μέσα στον πίνακα σε ασυνήθιστο μέγεθος, την αντικατάσταση ενός προβλέψιμου αντικειμένου με ένα απρόβλεπτο κ.α.

Ο Μάιος θα είναι ο μήνας της Ευρώπης.

Τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του δημοτικού, κυρίως στις ηλικίες από οκτώ έως δώδεκα ετών.

Συντονίστρια προγράμματος-υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Φραγκάκη 2813409711 email: fragkaki-k@heraklion.gr

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος