Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Μέτρα για τη φύλαξη των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Αναρτήθηκε: 22.03.2018

Συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία φύλαξης χώρων, ξεκινά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχουν περιπολίες στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους αλλά και όλα τα σχολικά κτίρια κατά τις ώρες που αυτά δεν θα λειτουργούν, προκειμένου να προστατεύονται από τα φαινόμενα παραβατικότητα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σημαντική έξαρση, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ειδικά για τα σχολεία, η ενίσχυση της φύλαξης αποτελεί καθολικό αίτημα τόσο της Ένωσης Γονέων της πόλης, όσο και των διευθυντών των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων καθώς, ουκ ολίγες φορές, οι αίθουσες και οι υποδομές τους έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, φθορών και κλοπών.

Όπως  αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, κατά το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσπάθησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να δοθεί μια εναλλακτική λύση: έκανε αίτημα στην κεντρική διοίκηση για να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό (αυτή την στιγμή υπάρχουν στον Δήμο 5 σχολικοί φύλακες για 36 μονάδες) χωρίς όμως να βρει θετική ανταπόκριση – επιτράπηκαν πρόσφατα οι προσλήψεις μόνο στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας – απευθύνθηκε στην Ελληνική Αστυνομία με το τοπικό τμήμα να δηλώνει αδυναμία φύλαξης των χώρων, επανασύστησε την υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας χωρίς όμως να βρει προσωπικό.

«Όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατεύσουμε την περιουσία των δημοτών, ιδίως τα σχολεία μας ακόμα και εάν χρειαστεί να προσφύγουμε σε λύσεις που, ιδεολογικά, να μην ήταν στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Απαντάμε σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, σε ένα πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας», σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σύμφωνα δε με την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, το ποσό που θα χρειαστεί για να καλυφθεί η φύλαξη των κτιρίων υπολογίζεται μικρό σε σχέση με τα χρήματα που δαπανά ο Δήμος κάθε χρόνο για να αποκαταστήσει τις φθορές που προκαλούνται από παραβατικές συμπεριφορές, κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται με την εφαρμογή του μέτρου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος