Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
 

Μετακίνηση κάδων απορριμμάτων σε τρεις Δήμους μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Αναρτήθηκε: 15.03.2018

Πολίτες ζήτησαν τη  μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, για να αλλάξει η χωροθέτηση κάδων απορριμμάτων στους Δήμους Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής και Σικυωνίων.

Όπως αναφέρεται στη σύνοψη διαμεσολάβησης, σύμφωνα με τους πολίτες, στη μία περίπτωση ο Δήμος Αιγάλεω δεν είχε διαμορφώσει εσοχή για κάδο μπροστά σε νεόδμητη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα ο κάδος να μετακινηθεί από το σημείο όπου βρισκόταν επί τριακονταετία και να τοποθετηθεί μπροστά σε γειτονική ιδιοκτησία.

Στη δεύτερη περίπτωση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, το πρόβλημα προέκυψε λόγω μετακίνησης των κάδων από κατοίκους άλλων οδών, την ανεπάρκεια των κάδων, καθώς και την τοποθέτηση από το Δήμο κιγκλιδωμάτων οριοθέτησης σε θέσεις διαφορετικές από τις προβλεπόμενες.

Στην τρίτη περίπτωση στο Δήμο Σικυωνίων Κορινθίας, ο κάδος μετακινήθηκε από την κεντρική πλατεία του οικισμού Ψαρί του εν λόγω Δήμου, όπου βρισκόταν επί 18 έτη, κατόπιν προφορικής εντολής αντιδημάρχου, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση γειτονικών κάδων με απορρίμματα καταστημάτων   υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η αποκομιδή ήταν αραιή και οι κάδοι δεν πλένονταν.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε εγγράφως από τους Δήμους τη διενέργεια αυτοψιών και την ορθολογική κατανομή των κάδων βάσει τεχνικής μελέτης, καθώς και την αύξηση των κάδων, όπου ήταν αναγκαίο.

Μετά την παρέμβαση του,  όλοι οι Δήμοι διενήργησαν αυτοψίες και μετακίνησαν τους κάδους.

Ο Δήμος Αιγάλεω μετακίνησε τον κάδο στο γειτονικό οικοδομικό τετράγωνο και δεσμεύθηκε να γίνεται εκ περιτροπής μετακίνησή του στις τέσσερις γωνίες  συμβολής οδών ανά μήνα.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, οριοθέτησε τη νέα θέση του κάδου με κιγκλίδωμα και τοποθέτησε επιπλέον κάδους για την αποσυμφόρηση της περιοχής από το μεγάλο όγκο αστικών απορριμμάτων.

Ο Δήμος Σκιωνίων τέλος μετακίνησε τον κάδο εκτός του οικισμού, σε σημείο που δεν ενοχλεί τους κατοίκους.

Εκκρεμεί, ωστόσο, η αποστολή στον Συνήγορο του Πολίτη των τεχνικών μελετών χωροθέτησης κάδων.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος