Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
 

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Αναρτήθηκε: 15.03.2018

Στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ξηρασίας- λειψυδρίας προχωρά η περιφέρεια Κρήτης.

Η Κρήτη είναι μια από τις περιφέρειες του Ευρωπαϊκού Νότου που επηρεάζεται σημαντικά από τα φαινόμενα της ξηρασίας- λειψυδρίας με ορατές πλέον τις επιπτώσεις στην επάρκεια των απαιτούμενων υδατικών πόρων.

Η αύξηση των αναγκών σε νερό άρδευσης αλλά και νερό ύδρευσης εκτοξεύεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο . Την ίδια χρονική περίοδο οι βροχοπτώσεις περιορίζονται σημαντικά.

Τα παραπάνω οδηγούν σε μια ανταγωνιστική σχέση μεταξύ των χρήσεων του νερού. Επιπλέον, η πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό είναι καθοριστική για την καθημερινότητα αλλά και για τις περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες.

Με δεδομένο ότι η διαχείριση των φαινομένων ξηρασίας- λειψυδρίας πρέπει να αντιμετωπιστεί  συνολικά και όχι αποσπασματικά, η περιφέρεια προχωρά

μέσω της εκπόνησης ενός Στρατηγικού Σχεδίου στην κατάρτιση  του εν λόγω σχεδίου, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης.

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 73.000 ευρώ.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος