Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
 

ΣτΕ πρoς Δήμο Χίου: 100 οικίσκοι ανώτατο όριο στη ΒΙΑΛ

Αναρτήθηκε: 04.03.2018

 

 

Ανώτατο αριθμό οικίσκων αλλά και ανθρώπων που θα φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ της Χίου, όρισε με προσωρινή διαταγή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εξετάζοντας σχετικό αίτημα για προσωρινά μέτρα του Δήμου Χίου, που έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τη λειτουργία της ΒΙΑΛ, η Επιτροπή Αναστολών θέτει ως όριο τους 100 οικίσκους που μπορεί να φιλοξενούν μέχρι 1.274 πρόσφυγες και μετανάστες, ένας περισσότερος από αυτούς που φιλοξενούνταν την ημέρα κατάθεσης του σχετικού εγγράφου από πλευράς Υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Αναμένεται έτσι ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη διοίκηση του Κέντρου να προχωρήσει στην καταγραφή οικίσκων και προσφύγων, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρείται το πλαφόν που έθεσε το ΣτΕ.
Η προσωρινή διαταγή πάντως ικανοποιεί εν μέρει και το υπουργείο μεταναστευτικής Πολιτικής, αφού φέρεται ότι σήμερα υπολείπεται των 100 ο αριθμός των οικίσκων, ενώ τα 1274 άτομα είναι 380 περισσότερα από την επίσημη δυναμικότητα του Κέντρου των 894 ατόμων.


Με δεδομένο ότι το Πρωτοδικείο Χίου δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του Δήμου Χίου, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θεωρείται πως και με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση των σκηνών με οικίσκους.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος