Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
 

Δύσκολη χρονιά το 2018 για το προσφυγικό, ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωσή του Ευρωκοινοβουλίου

Αναρτήθηκε: 02.03.2018

 

 

«Καταρρίπτοντας μύθους» είναι η εκδήλωση που διοργανώθηκε  στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό ζήτημα , όπου κατά κοινή παραδοχή αναγνωρίστηκε το μέγιστο βάρος της Ελλάδος να το διαχειριστεί, και η γενναία αλληλέγγυα στάση που η χώρα μας κράτησε .

 

Εκπρόσωποι της  Υπηρεσίας Ασύλου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν στοιχεία αναφορικά με τη διαχείριση του Προσφυγικού. Η Μαρία Σταυροπούλου διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, εκτίμησε πως και το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας και πως θα είναι αυξημένος ο αριθμός των προσφυγικών ροών ενώ τόνισε ότι «Είναι κρίσιμο να είναι ενημερωμένο το Ευρωκοινοβούλιο που έχει θέσεις πολύ κοντά στις ελληνικές όσον αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού. Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να προσφέρει επιπλέον από αυτά που έχει ήδη κάνει» .

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Κλοντ Μοράες  κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε έστειλε μήνυμα ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος» και συμφώνησε πως «λύση στο Προσφυγικό δεν θα βρεθεί εάν δεν λειτουργήσουν όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ομάδα».

Παρέμβαση έκανε ο αρμόδιος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής,, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης και έχει αναλάβει ένα έργο τιτάνιο.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η χώρα μας «τέθηκε αντιμετώπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις, καταφέρνοντας να κάνει σημαντικά βήματα για τη μεταρρύθμιση του εθνικού συστήματος ασύλου».

 

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν  Ελληνες ευρωβουλευτές, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Γραμματικάκης και Σοφία Σακοράφα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η Ευρώπη του α λα καρτ δεν μπορεί να πάει μακριά», ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε πως «θα πρέπει στην Ευρώπη να χτυπήσουν οι καμπάνες για το Μεταναστευτικό και να αναπτυχθούν πολιτικές βάζοντας το χέρι στην τσέπη».

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος έκρουσε των κώδωνα ότι «η κατάσταση στη Συρία δεν βελτιώνεται και η Ελλάδα θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από το Προσφυγικό», γι αυτό προτείνεται «όταν ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνάει ένα όριο, αυτόματα οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να τους αναλαμβάνουν». Τόνισε πως «η Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο μιας δυστυχίας», εκφράζοντας τον φόβο του για το μέλλον.

 

Παρεμβάσεις έκαναν ακόμη οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Γιώργος Κύρτσος.

Παράλληλα, η εικονογράφος Χριστίνα Τσέβη μίλησε για την πρόσφατη δημιουργία ενημερωτικού εντύπου που απευθύνεται στους ασυνόδευτους ανήλικους που βρίσκονται στην Ελλάδα και επιθυμούν να ζητήσουν διεθνή προστασία

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος