Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Αναρτήθηκε: 27.02.2018

Εννέα μελέτες για την ανάδειξη και αξιοποίηση ενός εμβληματικού χώρου ιστορικής μνήμης, του Πάρκου Σκοπευτηρίου Καισαριανής, σε χώρο πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 190.000 ευρώ, για τις μελέτες που αφορούν σε:

– Αποκατάσταση και ανάδειξη των ιστορικών μνημειακών χώρων της ευρύτερης περιοχής του Σκοπευτηρίου με εξειδικευμένη δράση αποκατάστασης και ανάδειξης του κτίσματος που στεγάζεται το ιστορικό κέντρο «Χάραμα» και του κτιρίου πρώην γραφειακών χώρων.

– Ανάδειξη των χώρων που περιβάλλουν το Μνημείο του Σκοπευτηρίου και το Μουσείο Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

– Τοποθέτηση μηχανολογικών συστημάτων και συστήματος φωτισμού στο Πάρκο.

– Διαμόρφωση χώρου άθλησης, με στίβο, στον χώρο του χωμάτινου αυτοσχέδιου γηπέδου και αναβάθμιση των υφισταμένων αθλητικών χώρων καλαθοσφαίρισης.

– Σήμανση και αναβάθμιση των χώρων επίσκεψης.

– Σύνδεση των χώρων του Σκοπευτηρίου με άλλες εκτάσεις του δήμου, αναδεικνύοντας τον υπερτοπικό χαρακτήρα αυτού του ιστορικού χώρου.

– Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος