Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Να της πληρώσει το κλείσιμο των συνόρων ζητά η Ουγγαρία από την ΕΕ

Αναρτήθηκε: 24.02.2018

 

Η πρόταση της Γερμανίας να συνδεθούν  τα ευρωπαϊκά κονδύλια  για την περιφερειακή ανάπτυξη  με την προθυμία των κρατών , και ιδιαίτερα των ανατολικών της ΕΕ , με την προθυμία τους να υποδεχθούν μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική,  προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία, ενώ με σοβαρή  πολιτική κρίση έχει απειλήσει και η Πολωνία.

 

«Στόχος μας πρέπει να είναι να σταματάμε τους ανθρώπους στα εξωτερικά σύνορα και να μην μιλάμε συνεχώς για την κατανομή τους» δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ενώ ο Ούγγρος  πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν ζήτησε να επιστραφεί από τα κονδύλια της ΕΕ το μισό από το  1 δισ. ευρώ που η χωρα του έχει δαπανήσει για την προστασία των συνόρων της.

«Δαπανήσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για την προστασία των συνόρων. Δεν προστατεύουμε μόνο τους εαυτούς μας αλλά και την Ευρώπη. Τουλάχιστον το μισό από αυτό το ποσό θα πρέπει να μας επιστραφεί» ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Πολωνός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κόνραντ Σιμάνκσι έχει ξεκαθαρίσει ότι «Η Βαρσοβία δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει να ξεφύγει από τα χέρια της η αρμοδιότητα για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων και του μεταναστευτικού “και έχει ζητήσει από τους εταίρους να δείξουν κατανόηση για τις απόψεις  τις χώρας του.

 

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι δεν διαφωνεί  με τη σύνδεση των δαπανών της ΕΕ με την τήρηση του κράτους δικαίου αλλά μόνο με τις ποσοστώσεις» .

Η πρόταση της Γερμανίας, το κράτος μέλος που συνεισφέρει περισσότερο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ετέθη ενόψει του νέου προυπολογισμού για τα Ταμεία Συνοχής κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ από τότε που επετεύχθη η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με την Άγκελα Μέρκελ να προσέρχεται με νέο αίτημα προς τις ανατολικές χώρες προκειμένου να υποδεχθούν πρόσφυγες και να θέσουν τέλος στις επικρίσεις από τα δυτικά κράτη μέλη.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος