Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
 

Πενήντα διαμερίσματα για την φιλοξενία 300 προσφύγων στον δήμο Τρίπολης. Ξεκινά το πρόγραμμα ESTIA .

Αναρτήθηκε: 16.02.2018

 

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπογράφει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου την σύμβαση για την έναρξη του προγράμματος ESTIA που προβλέπει την φιλοξενία 300 προσφύγων συνολικά, σε 50 διαμερίσματα που θα ενοικιαστούν για τον σκοπό αυτό.

 

Οι οικογένειες των προσφύγων, θα διαμένουν σε διαμερίσματα και με τη βοήθεια προσωπικού που θα προσληφθεί για τον σκοπό αυτό, θα υποστηρίζονται για την ομαλή ένταξή τους στην καθημερινή ζωή της πόλης, 

 

Η φιλοξενία προσφύγων στην Τρίπολη, εντάσσεται στο ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο, υλοποιείται ήδη σε 20 πόλεις, σε όλη την Ελλάδα και έχει μέχρι σήμερα προσφέρει αξιοπρεπή στέγαση σε πάνω από 43.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες .

Στη Λάρισα, όπου  διαβιούν σήμερα 100 πρόσφυγες σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA, με στόχο να φτάσουν τους 420 με 70 ακόμη διαμερίσματα μέχρι το τέλος του χρόνου,  μόλις  γεννήθηκε  το πρώτο προσφυγόπουλο σε ένα από τα διαμερίσματα του προγράμματος στο κέντρο της πόλης , το οποίο ξεκινά τη ζωή του στη δική του γειτονία με ελπίδα ,και σε πολύ πιο ανθρώπινες συνθήκες από αυτές του καταυλισμού .

 

 

Στην Τρίπολη η επιλογή των 50 πρώτων  διαθέσιμων στους πρόσφυγες διαμερισμάτων που θα ενοικιαστούν  , θα ολοκληρωθεί μέσω προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος με διαγωνιστική διαδικασία, καθώς και η επιλογής του προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθεί στο πρόγραμμα, η μίσθωση οχήματος για τις ανάγκες μετακινήσεων κ.λπ, ενώ την διαχείριση του προγράμματος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα που συνεργάζεται για την υλοποίηση με τις Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.

 

Η επίσημη εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης θα πραγματοποιηθέι την Τρίλτη 20/2/2018 και ώρα 12.00, στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης, παρουσία του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κ.Phillipe Leclerc.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος