Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξης ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος

Αναρτήθηκε: 15.02.2018

 

Με ποινή κάθειρξης 25 ετών καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για διακίνηση μεταναστών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή κάθειρξης 25 ετών στους κατηγορούμενους, χωρίς αναστολή και χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για διακίνηση μεταναστών από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου πριν δύο χρόνια.

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ένας 43χρονος Ιρακινός που καταδικάστηκε  ως ο  εγκέφαλος της σπείρας και ένας 57χρονος πιλότος, -συγγενής του πρώην δημάρχου-, συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2016   για σύσταση  σπείρας παράνομης διακίνησης μεταναστών η οποία  έναντι υψηλού αντιτίμου υποσχόταν να μεταφέρει μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία με μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε ότι οι διακινητές της σπείρας  επί τουλάχιστον έξι μήνες συντόνιζαν με μεγάλο οικονομικό αντάλλαγμα τις ενέργειες μεταφοράς μεταναστών προς την Ιταλία, ενώ η  όλη επιχείρηση είχε οργανωθεί μέσω του αεροδρομίου της Αερολέσχης Μεσολογγίου. Ο πρώην νεοδημοκράτης δήμαρχος της πόλης Γεώργιος Πρεβεζάνος, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, ήταν κατά το διάστημα εκείνο  πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου.

 Το αεροπλάνο όπως αποκαλύφθηκε ξεκινούσε συνήθως από τα Μέγαρα, πήγαινε στον Αραξο υποβάλλοντας πλαστό σχέδιο πτήσης (χωρίς επιβάτες) για το Λέτσε της Ιταλίας, και έκανε «στάση» στην Αερολέσχη όπου και επιβιβάζονταν οι πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γιώργος Πρεβεζάνος συνέδραμε στην παράνομη αερομεταφορά των μεταναστών που διακινούσε η εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος,  από το 2014 είχε παραιτηθεί από τη υποψηφιότητα των δημοτικών εκλογών. Στην τοπική κοινωνία ο πρώην δήμαρχος και απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν γνωστός με το  σλόγκαν «Ήθος, Εντιμότητα. Εργατικότητα»
Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε στις 18.03.2016 ,  με τη μεταφορά οικογένειας προσφύγων με τέσσερα παιδιά σε ταβέρνα στο Μεσολόγγι όπου περίμεναν να επιβιβαστούν σε οκταθέσιο αεροπλάνο. Η οικογένεια των μεταναστών είχε πουλήσει  τα πάντα για να πληρώσει 30.000 ευρώ το συγκεκριμένο «δρομολόγιο» με τα αεροπλάνα της Λέσχης και να  καταφέρει να φτάσει κάποτε στην Ιταλία.
Από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα, στον πρώην Δήμαρχο Μεσολογγίου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και είχε αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 200.000 δραχμών , μέχρι σήμερα που εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση .

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος