Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Αναβαθμίζεται με λάμπες LED ο οδοφωτισμός στο κέντρο της Καρδίτσας

Αναρτήθηκε: 15.02.2018

Στην αντικατάσταση των συμβατικών λαμπών φωτισμού με φωτιστικά τύπου LED σε κεντρικούς δρόμους της πόλης προχωρά ο Δήμος Καρδίτσας και το αρμόδιο τμήμα ηλεκτροφωτισμού των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα έγινε αντικατάσταση στους εξής δρόμους :

-Στην οδό Μπλατσούκα από το ύψος της Καραϊσκάκη έως την Τρικάλων

-Στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου από το ύψος της Ιεζεκιήλ έως την Υψηλάντου

Τις επόμενες ημέρες έχει δρομολογηθεί και η αντικατάσταση στους δρόμους:

-Στην οδό Υψηλάντου από το ύψος της Καραϊσκάκη έως το Αθλητικό πάρκο

-Στην οδό Αγ.Κωνσταντίνου παραπλεύρως της Ιερού Ναού

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας  Κων/νος Ξυλομένος δήλωσε ότι : “ Με το συγκεκριμένο έργο προχωρούμε στη βελτίωση του επιπέδου φωτισμού του κέντρου της πόλης με στόχο την εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και περιορισμού στην κατανάλωση ενέργειας. Με την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού επιτυγχάνεται η ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος , όπου οι πεζοί και τα μέσα μεταφοράς θα κινούνται με περισσότερη ασφάλεια. Τέλος αξίζει να σημειωθεί  η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και η μείωση του κόστους συντήρησης με την τοποθέτηση των φωτιστικών τύπου LED, συγκριτικά με τις παλιές συμβατικές λάμπες φωτισμού. Εξίσου σημαντική όμως κρίνεται και η δυνατότητα που προσφέρει η νέα τεχνολογία προς την κατεύθυνση βελτίωσης των ποιοτικών και ποσοτικών φωτομετρικών μεγεθών (χρωματική απόδοση, φωτορρύπανση, θάμβωση κτλ). Η δημοτική αρχή συνεχίζει την αδιάλειπτη προσπάθεια της για την  στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, βελτιώνοντας τις υποδομές του Δήμου με δράσεις και έργα ουσίας.”

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος